Aanbod
Bel of mail gerust: ma. t/m zo. van 10:00 to 22:00
Wij berekenen geen reserveringskosten
Contact
0570 615 994 (NL) | 0031 570 615 994 (BE)

In dit blog vertellen we iets over Le Château de Balmoral  waar je niet alleen op vakantie kan gaan, maar waar je ook kan trouwen of een ander feest kan vieren! Het kasteel ligt in de streek van Spa, met het wereldberoemde kuuroord en het mineraalwater.

Le Château de Balmoral


Geschiedenis Le Château de Balmoral
Château La Heid des Pouhons, ook het kasteel van Balmoral genoemd werd gebouwd in 1912 en 1913 op initiatief van baron Jean de Crawhez de Witte, door architect Castermans en aannemer Viatour. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het bewoond door generaal Ludendorff. In 1918 nam de Kanselier van het Duitse Rijk, Von Hertling er zijn intrek en in 1920 woonde Lloyd Georges, Engels diplomaat in dit kasteel.

Ligging van het kasteel
Het kasteel ligt in de heuvels rond het meer van Warfaaz, gelegen op enkele kilometers van het centrum van Spa. Het is gelegen op de Corniche van Balmoral en gebouwd in de Anglo-Normandische stijl. Het biedt een adembenemend zicht op het meer van Warfaaz, Spa, Nivezé Sart and Tiège.

Het kasteel huren?

Zwemmen op de vestingmuurEen verblijf in dit kasteel ( voor 10 personen) staat in het teken van luxe en comfort. In het huis zijn acht open haarden, een privézwembad op de vestingmuur(!),  sauna, bibliotheek en een pool- en pokertafel. Heeft u een speciale gelegenheid? U kunt trouwen in het kasteel, een evenement organiseren, teambuilden, of met uw familie een weekend beleven dat u nooit zult vergeten….
Vind hier meer informatie over het kasteel.

Een bruiloft om nooit te vergeten….


Lac de Warfaaz

Lac de WarfaazHet meer van Warfaaz is een waterreservoir dat ontstaan is door de bouw van een stuwdam in het begin van de negentiende eeuw. Tijdens de eerste tien jaren van zijn bestaan waren er verscheidene overstromingen die Spa zwaar troffen.

Aan het einde van de jaren ’80 van de vorige eeuw heeft men het dichtgeslibde meer laten leeglopen om werkzaamheden aan de dam te kunnen uitvoeren. Tijdens de laatste dag van de werken vulde een zwaar onweer het meer volledig en dit in één nacht. De dam heeft de stad Spa daarmee gered van een ramp!

Spa

De thermen van SpaSpa staat bekend als kuuroord. Al in de 16e eeuw kwamen er vele kuurgasten naar Spa. In 1764 werd het eerste badhuis gebouwd en werd de stad bekend als kuuroord.

Spa als bronwater

Spa bronwater


Spa is een merk van licht mineraalhoudend bronwater dat sinds het einde van de 16e eeuw bestaat. Het spa water komt uit de bodem van de Hoge Venen ( natuurreservaat)
Het water wordt niet alleen gebruikt om te drinken, maar ook als badwater in de thermen van kuuroorden in Spa. De Engelse benaming spa voor kuuroorden is hiervan afkomstig.

Op een klein half uurtje van Spa verhuren wij de volgende woningen:
Vakantiehuis Roos voor 14 personen met sauna en jacuzzi;

Vakantiehuis Klaproos voor 15 personen met sauna:

Vakantiehuis Iris/ Jasmijn voor 28 personen met 2 sauna’s.

 

 

Blijf op de hoogte van onze laatste aanbiedingen

Een moment geduld a.u.b...

Bedankt voor het aanmelden!

Ga naar zoekresultaten
0 filters
Advies nodig?
Bel of mail gerust dagelijks van 10:00 - 22:00
0570 615 994 (NL) 0031 570 615 994 (BE)
Wij berekenen geen reserveringskosten