Bel of mail gerust: ma. t/m zo. van 10:00 to 22:00
Wij berekenen geen reserveringskosten
0570 615 994 (NL) | 0031 570 615 994 (BE)

In deze blog vertellen we iets over Slot Schmidtheim waar je niet alleen vakantie kan vieren, maar waar je ook kan trouwen of een ander feest kan vieren! In de volgende blog vertellen we over kasteel Warfaaz in de Belgische Ardennen.

Slot Schmidtheim

 

Slot Schmidtheim in de Duitse Eifel

Geschiedenis
Een van de best bewaarde kastelen van de Eifel is het slot Schmidtheim. Op 1511 trouwde Damian Beissel de erfdochter Eva van Schmidtheim, deze familie woonde vermoedelijk al 300 jaar op Schmidtheim. Tot het eind van de 19e eeuw was Burg Schmidtheim de hoogstgelegen waterburcht (550m) van het Rijnland. In 1890 vatte het dak van het slot vlam. Bij de grote renovatie die volgde, zijn de kenmerkende watergraven gedicht, die de waterburcht zijn naam geven. De basismuren van de huidige burcht zijn grotendeels gelijk aan de muren van destijds. De burcht is nog steeds in handen van Graaf en Gravin Beissel von Gymnich. Ze onderhouden het omvangrijke bezit met liefde en met groot respect voor de traditie en geschiedenis van de familie.

Trouwen in slot Schmidtheim
Wat is romantischer dan in dit prachtige slot te trouwen? Het is mogelijk! Zie je het al voor je? De koets rijdt de binnenplaats op, jij en je toekomstige echtgenoot stappen uit… In het slot vindt de huwelijksceremonie plaats in de prachtige, zogeheten, blauwe salon. Ook is het mogelijk om in het nabijgelegen kerkje te trouwen.

De huwelijksgelofte uitspreken in deze prachtige ruimte

Buiten, met zicht op het prachtige slot, is het tijd voor een hapje en een drankje en natuurlijk het maken van de foto’s op deze sprookjesachtige plek. ’s Avonds vieren jullie feest met familie en vrienden in de gewelvenkelder. Het wordt een feest om nooit te vergeten!

 

Feesten in de prachtige gewelvenkelder

Iets voor jullie? ( Ook andere feestelijkheden kunnen hier gevierd worden) Vraag hier vrijblijvend informatie aan.

 

Vakantie vieren in het bijgebouw van het slot, tot 14 personen

Vakantie in het bijgebouw van Slot Schmidtheim
Niet aan trouwen toe, of al getrouwd? Het is ook mogelijk om in een bijgebouw van het kasteel vakantie te vieren! De vakantiewoning ademt de sfeer van het slot uit, en is van alle gemakken voorzien. Een ruime tuin, een goed uitgeruste keuken, 6 slaapkamers en 4 badkamers, ruime woonkamer met openhaard.
Leuke bijkomstigheid: een grote speeltuin op 150 meter afstand en op 6 min. rijafstand ligt de Kronenburger See.

Klik hier voor meer informatie over de vakantiewoning voor 14 personen.
Met minder mensen op vakantie? Dat kan ook, klik hier voor het vakantiehuis tot 8 personen

Ga naar zoekresultaten
0 filters
Advies nodig?
Bel of mail gerust dagelijks van 10:00 - 22:00
0570 615 994 (NL) 0031 570 615 994 (BE)
Wij berekenen geen reserveringskosten