Bel of mail gerust: ma. t/m zo. van 10:00 tot 22:00
Wij berekenen geen reserveringskosten

De Ardennen & Activiteiten gaan bijzonder goed samen. Bent u niet op zoek naar een vakantie waarbij u niets anders doet dan op het strand liggen, te zuchten dat het zo warm is? Dan zijn de Ardennen uw volgende vakantiebestemming. Zeker met alle activiteiten die u in de veelzijdige Ardennen kunt ondernemen. Wat te denken van:

  • Vissen
  • Wandelen
  • Kajakken
  • Mountainbiken
  • Vlotten bouwen
  • Abseilen
  • GPS-wandelingen maken

En nog veel meer natuurlijk. De Ardennen bieden veel activiteiten en aangezien de aandacht voor toerisme hier groot is, wordt het aanbod dagelijks groter.

Bekijk direct ons outdooraanbod bij Ardennenplezier!

Hoe kiest u de juiste Ardennen activiteiten?

Een succesvolle vakantie is leuk voor heel het gezin. Het kiezen van de juiste Ardennen activiteiten is daarbij van groot belang. Om u alvast op weg te helpen, hebben we een aantal tips op een rijtje gezet.

Plan niet te veel activiteiten achter elkaar

Eerst een lange wandeling maken en daarna abseilen – en de volgende dag kajakken? Klinkt leuk, maar niet iedereen is fysiek in staat om zulke Ardennen activiteiten achter elkaar vol te houden.

Reken gerust op spierpijn en vermoeidheid wanneer u een wandeling van 10 kilometer afrondt door de heuvelachtige Ardennen waarbij het klimmen en dalen niet meegerekend is in de afstand!

Maak daarom vooral een lijst met de dingen die u graag wilt doen, maar leg nog niet alles vast. Een wandeling hoeft u niet vooraf te bespreken, die kunt u dan altijd nog verschuiven wanneer heel het gezin op de bank hangt in de luxe vakantiewoning in de Ardennen en éventjes niet meer overeind kan komen.

Houd rekening met de zwakste schakel

Het klinkt wellicht ietwat vervelend, maar de zwakste schakel bepaalt altijd welke activiteiten u wel of niet kunt doen in de Ardennen. Heeft u bijvoorbeeld iemand die slecht ter been is, dan is een gezamenlijke trektocht over de bergen niet echt een goede optie. Tenzij u de volgende tip oppakt.

Durf het team op te delen

Is de zwakste schakel de reden dat overal een streep door gezet moet worden? Bijvoorbeeld omdat schoonmoeders er echt geen zin in heeft? Durf dan het team op te delen.

Wellicht dat er twee, drie of meer personen wel zin hebben in een dagje zwembad op het vakantiepark terwijl u met uw oudste zoon gaat mountainbiken? Of misschien willen de mannen wel een dagje vissen terwijl de dames op zoek gaan naar de beste deals in het lokale winkelcentrum?

Leg ruim van tevoren de opties aan iedereen voor, zeker wanneer er kleine kinderen bij aanwezig zijn. Zo heeft iedereen rustig de tijd om te bedenken welke Ardennen activiteiten het beste bij hen passen.

Maak vooraf alvast een budget op

Veel van de activiteiten in de Ardennen zijn gewoon gratis te doen, maar kiest u voor het huren van een mountainbike of materiaal om te abseilen, dan zijn hier kosten aan verbonden.

Dat is geen probleem wanneer u hier van tevoren alvast rekening mee gehouden heeft. Maak daarom vooral een potje zodat er geen onduidelijkheden bestaan over de financiële mogelijkheden.

Kies de juiste vakantiewoning voor uw Ardennen activiteiten

Weet u inmiddels welke Ardennen activiteiten het beste bij u passen? Zorg er dan voor dat u een vakantiehuisje in de Ardennen kiest dat hierbij past. Bent u veel buiten om allerlei spannende activiteiten te ondernemen, dan heeft u geen luxe vakantiewoning nodig. Bent u van plan om elke tweede dag een rustdag te houden, dan is een vakantiepark met zwembad of luxer vakantiehuis juist wel een goede keuze.

Komt u er niet uit of wilt u dat wij eens met u meekijken naar de mogelijkheden? Laat dan een bericht achter of mail direct naar info@ardennenplezier.nl.

Ga naar zoekresultaten
0 filters
Advies nodig?
Bel of mail gerust dagelijks van 10:00 - 22:00
0570 615 994 (NL) 0031 570 615 994 (BE)
Wij berekenen geen reserveringskosten