Bel of mail gerust: ma. t/m zo. van 10:00 tot 22:00
Wij berekenen geen reserveringskosten

Awenne is een bijzonder geschikte uitvalsbasis voor een vakantie in de Ardennen. Het is gelegen in Luxemburg, maar ligt op slechts 8 kilometer afstand van Saint-Hubert. De ligging van Awenne tussen de rivieren Lomme en de Masblette zorgt ervoor dat u in een gebied bent, waar u uitstekend kunt wandelen. Er zijn veel wandelpaden met wegwijzers, zodat u naar hartenlust de omgeving kunt verkennen.

Het dorp staat bekend om 8 smeedijzeren fonteinen. Deze zijn in dit dorpje geplaatst in de 19e eeuw op kosten van de gemeente, als gevolg van de vele en hevige dorpsbranden. Elke fontein bestaat uit een bekken in gietijzer met in het midden een fonteinpijp waaruit het water stroomt. Toch dienen ze nu niet meer als drinkplaats of waterbron voor de inwoners. Ze zijn onlangs gerestaureerd en tijdens de zomer worden ze met bloemen versierd.
In het dorp zelf is ook de parochiekerk zeker de moeite waard om te bezoeken, maar als uitvalsbasis biedt het dorp u alle bezienswaardigheden in de directe omgeving aan.

In de wintermaanden is het een bijzonder geschikte omgeving om te genieten van wat wintersport en après-ski.

Accommodaties in de buurt van Awenne

Geen resultaten

Helaas zijn er geen vakantiehuizen gevonden met uw zoekcriteria. U kunt de filters aanpassen of ons mailen op info@ardennenplezier.nl. WIj helpen u graag met het zoeken naar uw vakantiehuis!

Ga naar zoekresultaten
0 filters
Advies nodig?
Bel of mail gerust dagelijks van 10:00 - 22:00
0570 615 994 (NL) 0031 570 615 994 (BE)
Wij berekenen geen reserveringskosten