Bel of mail gerust: ma. t/m zo. van 10:00 tot 22:00
Wij berekenen geen reserveringskosten

Niet bij iedereen bekend is het natuurrijke natuurpark Le Fondry des Chines, dat in het dorp Nismes ligt. Van oudsher is dit natuurpark in Nismes opgericht door Ardenne et Gaume, een natuurorganisatie die staat voor het behoud van de natuur in de Ardennen. Inmiddels staat het gebied bekend als een natuurmonument, wat ervoor zorgt dat Le Fondry des Chiens een ongerept natuurgebied is dat zeer geliefd is. De omgeving is in de zomer te verkennen met een treintje dat je door dit mooie gebied leidt.

Natuurlijke Fondry’s

Bekend zijn de natuurlijke Fondry’s (een kuil van ongeveer twintig meter diep in kalksteen) die veroorzaakt zijn door miljoenen jaren stromend water. De gigantische rotsen maken Le Fondry des Chiens een echte trekpleister. Jaarlijks komen er tienduizenden mensen op af. Ben je van plan het gebied in de zomer te bezoeken, dan zal je hier tientallen verschillende vlindersoorten tegenkomen.

Ook de flora in dit gebied is erg bijzonder, waaronder de aanwezigheid van vele soorten orchideeën en de kogelbloem die zeldzaam is in het wild. In de buurt van Le Fondry des Chiens zijn deze bloemen te zien in een adembenemend kalkgrasland. Wanneer je van natuur houdt is dit natuurpark als gewilde bezienswaardigheid zeker een echte aanrader!

Ga naar zoekresultaten
0 filters
Advies nodig?
Bel of mail gerust dagelijks van 10:00 - 22:00
0570 615 994 (NL) 0031 570 615 994 (BE)
Wij berekenen geen reserveringskosten