Aanbod
Bel of mail gerust: ma. t/m zo. van 10:00 to 22:00
Wij berekenen geen reserveringskosten
Contact
0570 615 994 (NL) | 0031 570 615 994 (BE)

In het eerste weekend van maart is het weer zover: carnaval in de Ardennen. Carnaval van de Blancs-Moussis in Stavelot is een traditioneel carnavalsfeest dat begint op zaterdag 5 maart en begint met een kleurrijke stoet. In het weekend vinden een hoop festiviteiten plaats waaronder de verlichte optocht en een compleet verzorgde avond door Bernard Stassen. Vele carnavalsgangers zijn gekleed als de Blanc-Moussi, wat ‘in het wit gekleed’ betekent. Voor dit traditionele carnavalsfeest in Stavelot is de witte kledij erg kenmerkend wat de show een magische uitstraling geeft.

Carnaval vieren doe je in de Ardennen!

Van oudsher bestaat de carnavalsvermomming uit een laken en een kussensloop. Later zijn hier nog meer grappige accessoires aan toegevoegd zoals een wortelneus en een masker. In de vijftiende eeuw werd dit al gedragen als kostuum en wordt dit nog steeds gedragen tijdens de carnavalsoptocht. Vanaf zondagochtend 14:00 trekken de Blancs-Moussis door de straten van Stavelot waarbij er 2500 deelnemers meedoen.

Carnaval is in dit gedeelte van de Ardennen ongekend populair. Een op de drie inwoners van Stavelot neemt deel aan de Laetare wat wel aangeeft in hoeverre carnaval leeft in de Ardennen. Wil je ook genieten van deze geweldige optocht die al jarenlang de bezoekers uit de omgeving trekt? Ook de vuurwerkshow die zondagavond te zien is, is iets wat je zeker niet moet missen!

Klik hier voor het gehele programma!

Blijf op de hoogte van onze laatste aanbiedingen

Een moment geduld a.u.b...

Bedankt voor het aanmelden!

Ga naar zoekresultaten
0 filters
Advies nodig?
Bel of mail gerust dagelijks van 10:00 - 22:00
0570 615 994 (NL) 0031 570 615 994 (BE)
Wij berekenen geen reserveringskosten