Bel of mail gerust: ma. t/m zo. van 10:00 tot 22:00
Wij berekenen geen reserveringskosten
Fietsen in Groothertogdom Luxemburg

Zoek & boek

Regio

Vertrekken

Faciliteiten

Wellnessfaciliteiten

Ligging

Tuin

Sport & Spel

Een ogenblik geduld a.u.b. Er wordt gezocht naar accommodaties.

Niet te ver van Nederland en toch een heel andere omgeving. De Luxemburgse Ardennen zijn dé fietsregio in Luxemburg. Dit is te danken aan:

  • Prachtige Natuur: Luxemburg staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid, met weelderige bossen, schilderachtige valleien en glooiende heuvels. Fietsen biedt de mogelijkheid om te genieten van het landschap en de natuurlijke omgeving.
  • Uitgebreid Fietsroutenetwerk: Luxemburg heeft een goed ontwikkeld fietsroutenetwerk met gemarkeerde paden en routes. Of je nu een recreatieve fietser bent of op zoek bent naar meer uitdagende mountainbikeroutes, er is voor elk wat wils.
  • Kleine Afstanden: Luxemburg is een relatief klein land, waardoor het gemakkelijk is om verschillende regio’s te verkennen met de fiets. Je kunt genieten van diverse landschappen en pittoreske dorpjes zonder lange afstanden te hoeven afleggen.
  • Fietsvriendelijke Infrastructuur: Luxemburg investeert in fietsvriendelijke infrastructuur, waaronder speciale fietspaden, bewegwijzering en voorzieningen zoals fietsenrekken. Dit draagt bij aan een aangename fietservaring.
  • Cultuur en Geschiedenis: Fietsen biedt de mogelijkheid om kennis te maken met de rijke cultuur en geschiedenis van Luxemburg. Je kunt historische bezienswaardigheden, kastelen en schilderachtige dorpjes verkennen tijdens je fietstochten.
  • Fietsvriendelijke Gemeenschap: Luxemburg heeft een actieve fietsgemeenschap, en lokale fietsers zijn vaak bereid om informatie te delen over de beste routes en interessante plekken om te bezoeken.
  • Duurzaam Toerisme: Fietsen past goed in het duurzame toerismeconcept. Het gebruik van de fiets als vervoermiddel draagt bij aan milieuvriendelijk reizen en laat je toe de natuur op een rustige en duurzame manier te verkennen.

Of je nu een ervaren fietser bent of gewoon wilt genieten van een ontspannen fietstocht, Luxemburg biedt een gevarieerde en plezierige omgeving voor fietsliefhebbers.

Fiets zelf meenemen of huren op het vakantiepark

Ardennenplezier verhuurt vakantiehuizen van 2 tot 16 personen op een vakantiepark niet ver van Vianden. Van hieruit kan je heerlijke fietstochten maken. Heb je je fiets niet meegenomen op vakantie? Bij de receptie van het vakantiepark kan je zowel e-bikes als mountainbikes (voor volwassenen en kinderen) huren. Neem hier meteen een brochure mee met de mooiste fietsroutes in de buurt.

Fietstochten

Fietstochten die je van tevoren al kunt bekijken op je computer of smartphone:

Voor de (elektrische) fietsen zijn er een route van 32,5 km met een gemiddelde moeilijkheidsgraad: de Wahlhausen Tour Vélo of een korte route van 8,15 km rondom Wahlhausen.

Kasteel van Vianden

Mountainbiken kan in de bossen rondom het vakantiepark, waar je diverse bewegwijzerde mountainbikeroutes vindt. Hier 3 routes, allemaal van gemiddelde moeilijkheidsgraad. De lange route van 53 km gaat langs het kasteel van Vianden. Dan ben je wel zo’n 6 en ¾ uur onderweg.

Voor de racefietsers zijn er korte en lange routes rondom Wahlhausen: van 17 tot 127 km. Maar waar een racefiets kan rijden, geldt dat natuurlijk ook voor andere fietsen.

Fietsroutes via Apps

Het mooie van de route-apps is dat je informatie krijgt over wat voor soort paden, moeilijkheidsgraad, stijging/daling etc. Je kan je voorbereiden op je fietstocht. Gebruikers kunnen aangeven wat ze mooie plekken vinden, of plaatsen foto’s.

Via de website en app RouteYou kan je 10 fietsroutes in de omgeving van Wahlhausen naar je smartphone laden, of zelf een route maken.

De website en app Komoot geeft zelfs 84 routes aan. Voor de meeste routes is een goede conditie vereist. Een gedeelte van de route langs de Our en Ourstuwmeer gaat over houten vlonders, heel bijzonder. Ook kan je je eigen route samenstellen.

Een overzicht van alle nationale fietsroutes in Luxemburg vind je op de site van Luxvelo. Deze is (helaas) alleen in het Frans beschikbaar.

 

Oplaadpunten

Oplaadpunten voor de elektrische fiets zijn er weinig in het land. Al helemaal niet in de omgeving van Wahlhausen. Dus check je accu voor je op pad gaat!

 

 

Ga naar zoekresultaten
0 filters
Advies nodig?
Bel of mail gerust dagelijks van 10:00 - 22:00
0570 615 994 (NL) 0031 570 615 994 (BE)
Wij berekenen geen reserveringskosten