Bel of mail gerust: ma. t/m zo. van 10:00 tot 22:00
Wij berekenen geen reserveringskosten

Het kasteel van Sedan ligt in de gelijknamige stad Sedan. Deze stad is met zijn inwoneraantal van rond de 26.000 een van de grotere steden in het Franse gedeelte van de Ardennen. Het is een van de grootste militaire vestigingen van Europa en ligt op circa een half uur reizen van Bouillon.

Geschiedenis

Het kasteel is in de vijftiende eeuw gebouwd rondom een bestaande kerk en donjon die uit de dertiende eeuw stammen. De dikke muren van de vesting zijn dertig meter hoog en zijn omringd door grachten.
De rijke geschiedenis van het kasteel volgt een gewelddadig pad door de eeuwen heen. Zo gaf Napoleon III zich over in het Chateau Fort na een wekenlange belegering door een overmacht aan Pruisische soldaten. In mei van het jaar 1940 wisten de Duitsers bij de slag om Sedan een bres in de Franse verdediging te slaan. Zo konden ze doorstoten naar Duinkerken. Het is niet vreemd dat Sedan bij deze laatste slag grote schade opgelopen heeft.

U kunt urenlang doorbrengen op het grote complex, genietend van de bouwkunsten. Een bezoek aan het museum op het terrein is ook interessant. Daar vindt u verschillende artefacten uit de verschillende eeuwen. Eveneens kunt u hier de uitgebreide geschiedenis van Sedan zien en horen.

Wie een bezoek wil brengen aan het kasteel van Sedan, dient er rekening mee te houden dat het hier een kasteel betreft met een enorm grondgebied van 35.000 m2. U kunt terwijl u op het terrein bent één van de uitgestippelde wandelroutes volgen, of uw eigen weg gaan. Wilt u uw bezoek over meerdere dagen spreiden? Dan is dat geen probleem, want u kunt op het terrein zelf overnachten in één van de meer dan 50 kamers van Hotel Le Chateau Fort.

Wilt u iets speciaals meemaken op het kasteel Sedan? Bezoek dan het riddertoernooi tijdens de zomermaanden of boek een fakkelbezoek.

U kunt het kasteel vinden op het volgende adres:
Cours Clos du Château
08200 Sedan

Ga naar zoekresultaten
0 filters
Advies nodig?
Bel of mail gerust dagelijks van 10:00 - 22:00
0570 615 994 (NL) 0031 570 615 994 (BE)
Wij berekenen geen reserveringskosten