Aanbod
Bel of mail gerust: ma. t/m zo. van 10:00 to 22:00
Wij berekenen geen reserveringskosten
Contact
0570 615 994 (NL) | 0031 570 615 994 (BE)

U kunt het kasteel van Sedan vinden in de stad Sedan, die met zijn inwoneraantal van rond de 26.000 tot een van de grotere steden gerekend kan worden in het Franse gedeelte van de Ardennen. Het is één van de grootste militaire vestigingen van Europa en ligt op circa een half uur reizen van Bouillon. Het kasteel werd in de vijftiende eeuw gebouwd rondom een bestaande kerk en donjon die uit de dertiende eeuw stammen. De dikke muren van de vesting zijn dertig meter hoog en zijn omringd door grachten.

Wie een bezoek wil brengen aan het kasteel van Sedan, dient er rekening mee te houden dat het hier een kasteel betreft met een enorm grondgebied van 35.000m2. U kunt terwijl u op het terrein bent één van de wandelroutes volgen die voor u zijn uitgestippeld of uw eigen weg gaan. Wilt u uw bezoek over meerdere dagen spreiden? Dan is dat geen probleem, want u kunt op het terrein zelf overnachten in één van de meer dan 50 kamers van Hotel Le Chateau Fort.

De rijke geschiedenis van het kasteel volgt een gewelddadig pad door de eeuwen heen. Zo gaf Napoleon III zich over in het Chateau Fort na een wekenlange belegering door een overmacht aan Pruisische soldaten. In mei van het jaar 1940 wisten de Duitsers bij de slag om Sedan een bres in de Franse verdediging te slaan waardoor ze door konden stoten naar Duinkerken. Het is niet vreemd dat Sedan bij deze laatste slag grote schade opgelopen heeft.

U kunt urenlang doorbrengen op het grote complex, genietend van de bouwkunsten die tentoongesteld worden. Maar vergeet ook zeker niet een bezoek aan het museum op het terrein waar u verschillende artefacten terug kunt vinden uit de verschillende eeuwen. Eveneens kunt u hier de uitgebreide geschiedenis van Sedan zien en horen. Wilt u een speciaal bezoek brengen aan kasteel Sedan? Denkt u er dan aan om het riddertoernooi te bezoeken tijdens de zomermaanden of om een fakkelbezoek te boeken.

U kunt het kasteel vinden op het volgende adres:

Cours Clos du Château
08200 Sedan

Blijf op de hoogte van onze laatste aanbiedingen

Een moment geduld a.u.b...

Bedankt voor het aanmelden!

Ga naar zoekresultaten
0 filters
Advies nodig?
Bel of mail gerust dagelijks van 10:00 - 22:00
0570 615 994 (NL) 0031 570 615 994 (BE)
Wij berekenen geen reserveringskosten