Bel of mail gerust: ma. t/m zo. van 10:00 tot 22:00
Wij berekenen geen reserveringskosten

Kajakken in de Ardennen is geschikt voor iedereen. Dat klinkt misschien als een reclame-opening, maar het is wel de waarheid. Veel mensen hebben het verkeerde idee bij kajakken in de Ardennen. Zij denken aan snelstromend water en watervallen waar u met een noodgang doorheen raast in een wiebelig bootje. Maar dat is lang niet altijd het geval. We nemen u mee naar de wondere wereld van de kajakavonturen in de Ardennen.

Voor we beginnen: wat is kajakken in de Ardennen nou precies?

Kajakken in de Ardennen is niets anders dan met een kajak door het water gaan in de Ardennen. Dit hoeven dus geen watervallen te zijn, geen rafting met snelstromend water en zeker geen gevaarlijke avonturen waarbij u nog eens kijkt u of de levensverzekering nog geldt.

Houd vooral in de gaten dat er verschillende mogelijkheden zijn. U kunt arrangementen vinden voor ouders met kleine kinderen, inclusief zwemvesten en toegang tot ondiep water. Of u kiest voor een kajakavontuur waarbij u 20 kilometer een rivier afzakt en daar weer opgehaald wordt.

U kunt dus altijd kajakken in de Ardennen op de manier die bij u past. Het is alleen een kwestie van het juiste arrangement vinden én het juiste vakantiehuis in de Ardennen!

Wij helpen u het juiste arrangement te vinden!

Kan ik met eigen materieel kajakken in de Ardennen?

Ja, dat is zeker mogelijk. U hoeft namelijk niet altijd te kiezen voor een aanbieder. Kijk wel altijd eerst of u zomaar ergens mag gaan kajakken. Vooral in parken en afgesloten gebieden kunnen er regels gelden die dit niet mogelijk maken.

We raden u wel aan om even te kijken naar de kosten en baten. Wanneer u met twee of meer kajaks naar de Ardennen komt, maakt dit de reis lastiger. Er zijn veel aanbieders die lokaal in de Ardennen kajaks verhuren tegen aantrekkelijke prijzen. Hoewel wij zelf geen kajakken verhuren, kunnen we wel met u meekijken welke opties er zijn in de buurt van het vakantiepark dat u in de Ardennen kiest bijvoorbeeld.

Wat moet ik in de gaten houden bij het kajakken in de Ardennen?

We raden u aan om rekening te houden met de intensiteit van de tocht die u kiest. Ongelukken gebeuren wanneer mensen bepalen dat zij een zware tocht gaan doen, maar vervolgens niet genoeg gegeten hebben of de avond te voor iets te diep in het glaasje hebben gekeken. Overschat uzelf niet. Het is beter om een iets te makkelijke kajaktocht af te ronden dan veilig aan te komen wanneer u een te zware tocht gekozen heeft.

Een andere tip: heeft u veel ervaring met het kajakken, dan bieden de Ardennen veel leuke uitdagingen. De vele rivieren en wateren in de regio maken het een compleet avontuur, waarbij u eventueel zelfs met een gids aan de slag kunt gaan om de spannendste plekken op te zoeken.

Houd rekening met de keuze voor de vakantieaccommodatie

Wilt u kajakken in de Ardennen, dan is het praktisch wanneer dit in de buurt kan. U wilt niet eerst een uur in de auto zitten om vervolgens pas in de kajak te stappen. Bekijk daarom het uitgebreide aanbod aan vakantieaccommodaties in de Ardennen op Ardennenplezier om de beste optie te vinden.

Kunt u de juiste accommodatie niet vinden of wilt u dat we even met u meekijken naar de opties? Neem dan contact met ons op via info@ardennenplezier.nl. Zo wordt het nóg makkelijker om direct te kajakken in de Ardennen én een prettige plek te hebben voor de overnachtingen tijdens uw welverdiende vakantie!

Ga naar zoekresultaten
0 filters
Advies nodig?
Bel of mail gerust dagelijks van 10:00 - 22:00
0570 615 994 (NL) 0031 570 615 994 (BE)
Wij berekenen geen reserveringskosten