Bel of mail gerust: ma. t/m zo. van 10:00 tot 22:00
Wij berekenen geen reserveringskosten
Natuur in de Belgische Ardennen, Duitse Eifel en Groothertogdom Luxemburg

Zoek & boek

Regio

Vertrekken

Faciliteiten

Wellnessfaciliteiten

Ligging

Tuin

Sport & Spel

Een ogenblik geduld a.u.b. Er wordt gezocht naar accommodaties.

Bent u een natuurliefhebber?

In de Belgische Ardennen, Duitse Eifel en Groothertogdom Luxemburg vindt u vele prachtige natuurgebieden! Graag nemen we u mee naar een paar bekende natuurgebieden die u zeker gezien moet hebben.

Natuurgebied de Hoge Venen, België

Natuurpark de Hoge Venen

Beschermd sinds 1957, vormen 5.000 hectare open veengebieden in de Hoge Venen niet alleen het oudste natuurreservaat van Wallonië, ze zijn zeker ook het meest bekende natuurgebied in België.
In het hoogveengebied zijn kenmerkende heide- en veenplanten te vinden, zoals struikhei, dophei en veenmossoorten, orchideeënsoorten, klokjesgentiaan, zonnedauwsoorten, veenbes en veenpluis.
Bijzondere dieren zijn onder andere: lynxen, edelherten en reeën, wilde zwijnen, korhoenders.
In het gebied zijn talrijke wandelroutes uitgezet, deels geasfalteerd en deels over de voor het hoogveenmilieu kenmerkende houten vlonderpaden.
Begin uw wandelroute bij Natuurpark Botrange, Route de Botrange 131, 4950 Waimes, België

Natuurpark Viroin-Hermeton, België

Fondry des Chiens

Natuurpark Viroin-Hermeton (Parc Naturel Viroin-Hermeton) is een natuurpark in Wallonië van 20.000 ha groot, opgericht in 1998. Het is gelegen in de provincie Namen tussen Couvin en de Franse grens, langsheen de rivier de Viroin. Het omvat ongeveer vierhonderd kleine kloven en kalkheuvels.
Kenmerkend aan de natuur in dit gebied zijn de honderden kloven (dolinen) in de grond, waarvan sommige bijna 100 m. lang en 20 m. diep zijn, hier fondry’s genoemd, zoals de Fondry des Chiens. Op de kalkheuvels heerst een warmer microklimaat met droge graslanden waar anemonen, gentiaan, kogelbloemen en wilde orchideeën groeien, die in mei en juni veel vlinders aantrekken. Ook vindt u er de zwarte specht, grote hoefijzerneus, kwartelkoning, watersalamander, grauwe klauwier, arend, zwarte zwaan, wilde orchideeën (en dan vooral de welriekende nachtorchis)
In het gebied zijn 724 km aan wandelroutes uitgezet.
Begin uw wandelroute bij Parc naturel Viroin Hermeton, Rue d’Avignon 1, B-5670 Viroinval

Natuurpark van de twee Ourthes, België

Le Hérou

Het Natuurpark van de twee Ourthes (Frans: Parc naturel des deux Ourthes) is een natuurpark in de Belgische provincie Luxemburg. Het park heeft een oppervlakte van 76.000 hectare en werd opgericht op 12 juli 2001.
In het natuurpark vindt u o.a. Le Hérou, een rotswand langs de Ourthe in Nadrin, het Veen van Mochamps, Tenneville, dat deel uitmaakt van het netwerk van Waalse veenplateaus en het plateau des Tailles met als centrale punt Baraque de Fraiture (651 meter). Het natuurreservaat van Orti, gelegen aan de samenvloeiing van de westelijke Ourthe en de Laval is de woonplaats van oa de zwarte ooievaar en de bever.
In het natuurgebied is een netwerk van honderden kilometers bewegwijzerde wandelpaden aanwezig. De 106 kilometer lange Escapardenne Eisleck Trail van Kautenbach, Groothertogdom Luxemburg naar La-Roche-en-Ardenne loopt voor een gedeelte door het natuurgebied. De Wandelroute GR57 loopt door het gebied langs de Ourthe van La Roche-en-Ardenne tot Gouvy.
Begin uw wandelroute bij een rotswand van 1400 m lengte opRue du Hérou 61, 6660 Houffalize

Natuurpark Zuidelijke Ardennen, België

Lynx

Het Natuurpark Zuidelijke Ardennen (Frans: Parc naturel de l’Ardenne méridionale) is een natuurpark in de Ardennen in de provincies Namen en Luxemburg in Wallonië (België). Het park werd opgericht op 16 mei 2019 en heeft een oppervlakte van 944,95 km2.

Frahan

Het park strekt zich uit over de gemeentes Bertrix, Bièvre, Bouillon, Daverdisse, Gedinne, Herbeumont, Paliseul, Vresse-sur-Semois en Wellin. Het gebied bestaat voor 60% uit bos en omvat 23 Natura 2000-sites. Het gebied omvat de valleien van de Lesse en de Semois. Er lopen vele wandelroutes door het natuurpark. Ga op zoek naar sporen van de lynx!
Begin uw wandelroute in het plaatsje Frahan.

Vakantiehuizen in de Ardeense natuur

Nationaalpark Eifel, Duitsland

Nationaalpark Eifel

Midden in het Natuurpark Hoge Venen Eifel bevindt zich op een oppervlak van ongeveer 110 vierkante kilometer het Nationalpark Eifel, dat is opgericht in 2004. Het grote beschermde gebied biedt wilde katten en zwarte ooievaars een nagenoeg ongestoorde leefruimte. In de vroege zomer overheerst de goudgele kleur van de brem het Nationalpark Eifel.
In het zuidelijke gedeelte van het Nationalpark Eifel zijn zelfs orchideeën te vinden, zoals de gevlekte orchis. De Eifel is niet alleen verrassend, maar ook gevarieerd; bossen, beekdalen, hoogvlakken, bosweiden. Oude essen, kastanjes en wilde kersen. Ook leeft de wouw in het gebied en de oehoe, de bosuil en de raaf. En de bever, die er burchten bouwt.
In het Nationaal Park kun je gebruik maken van in totaal 240 kilometer aan paden – 365 dagen per jaar, 24 uur per dag. Het bestuur van het Nationaal Park heeft alle paden gemarkeerd met houten wegwijzers en bij de ingangen van het Nationaal Park welkomstborden met tekst en kaarten geplaatst.
Begin uw wandeling op het volgende adres: Vogelsang 70, 53937 Schleiden of kijk op deze kaart.

Vakantiehuizen in de Duitse natuur

Natuurpark van de Boven-Sûre, Groothertogdom-Luxemburg

Natuurpark van de Boven-Sûre

Het natuurpark van de Boven-Sûre is een nationaal park in het noordwesten van Luxemburg van 230 km groot. Gelegen in de regio Oesling, is het park in de eerste plaats een beschermd natuurgebied en een speciaal beschermd gebied voor wilde vogels. In het hart van het park ligt het Boven-Sûre-meer, het grootste watergebied van Luxemburg.
Dit stuwmeer van 3,8 vierkante kilometer groot vormt het hart van het park en dient als drinkwaterreservoir en recreatiegebied. Rond het meer kunnen bezoekers het natuurpark op diverse manieren beleven: bijvoorbeeld via uitgestrekte wandelingen die enkele van de eeuwenoude geheimen van het gebied prijsgeven, of via een rit met de (elektrische) fiets. Het meer kan worden verkend met een comfortabele solarboot.
Verken dit gebied vanaf het Natuurparkcentrum, rue de Lultzhausen 15, L-9650 Esch-sur-Sûre

Het Natuurpark van de Our

Het natuurpark van de Our

Het Natuurpark van de Our, officieel opgericht in 2005, bevindt zich ten noordoosten van Luxemburg en heeft een totale oppervlakte van 305 kilometer. Vergeet niet de prachtige kastelen van Bourscheid en Vianden te bekijken. Ook het prachtige plaatsje Clervaux ligt in het Natuurpark van de Our, gelegen in een diep, nauw dal aan de oevers van de Clerve. De Abdij van de Benediktijnen van St. Maurits en St. Maur, in 1910 gebouwd in romaans-bourgondische stijl, troont boven de vallei.
In het Natuurpark ligt verder een mooie wandelweg van 52 km (Escapardenne Lee Trail) door de beboste vallei van de Sûre, langs steile paden en rotsige bergkammen (bergkam is « lee » in het Luxemburgs).
Nieuwsgierig geworden? Ontdek het Natuurpark vanuit het plaatsje Ettelbruck.

Vakantiehuizen in de Luxemburgse natuur

Ga naar zoekresultaten
0 filters
Advies nodig?
Bel of mail gerust dagelijks van 10:00 - 22:00
0570 615 994 (NL) 0031 570 615 994 (BE)
Wij berekenen geen reserveringskosten