Bel of mail gerust: ma. t/m zo. van 10:00 tot 22:00
Wij berekenen geen reserveringskosten

Wandelen in de Ardennen is een ervaring op zich. De vele prachtige uitzichten zijn uniek. Het landschap verandert met de dag en er is van alles te zien tijdens een wandeling in de Ardennen. Bent u niet zo getraind en denkt u dat wandelen in de Ardennen daarom met zekerheid niet geschikt is voor u? Dan heeft u het mis.

Wandelen in de Ardennen is geschikt voor iedereen. De truc is het vinden van een wandelroute die geschikt is voor u. En heeft u een vakantiehuisje in de Ardennen in de buurt van verschillende routes? Dan kunt u er elke dag op uit!

Ik wil een vakantiehuisje in de Ardennen in de buurt van wandelroutes!

Waar kan ik het beste wandelen in de Ardennen?

Wandelen kan eigenlijk overal in de Ardennen. Kijkt u vooral naar hoe intens een wandelroute mag zijn. Heeft u kleine kinderen of uw oude schoonmoeder bij u? Dan is het niet verstandig om bijzonder heftige wandelroutes te kiezen. Een wat vlakker gebied is dan een betere optie.

Tip: wilt u tóch heftigere routes nemen? Kies dan een vakantiewoning op een vakantiepark in de Ardennen zodat de kinderen met één ouder kunnen gaan zwemmen of vermaakt kunnen worden!

Waar moet ik op letten wanneer ik ga wandelen in de Ardennen?

We raden iedereen aan om een goede voorbereiding te doen. Zo is het voor langere wandeltochten belangrijk dat u eten en drinken meeneemt. Bij de langere en heftigere wandelroutes komt u namelijk niet of nauwelijks horeca tegen. Neem voor de zekerheid toch een paar euro mee op zak, want u weet nooit waar u terecht komt. U zal niet de eerste zijn die per ongeluk in een prachtig dorp belandt tijdens het afwijken van een wandelroute. Al dan niet bewust.

Wat minstens zo belangrijk is, is voorzorgsmaatregelen nemen. Dit wordt vaak vergeten bij het wandelen in de Ardennen, maar zorg minstens voor:

  • Pleisters
  • Zalf tegen brandwonden
  • Zalf tegen beten
  • Tekentang
  • Droge sokken
  • Een kompas (u heeft écht niet overal mobiel bereik)

Wilt u wandelen in de Ardennen, dan heeft u werkelijk baat bij een goede rugzak. Speciale rugzakken voor de mensen die hiken, zijn geschikt om lange afstanden mee te lopen en veel mee te nemen.

Welke wandelroutes zijn er – en kan ik ook zelf een route bepalen?

Er zijn honderden wandelroutes in de Ardennen. Maar let goed op! De afstand is bijzonder relatief. Een wandeling van 5 kilometer kan 3 uur in beslag nemen wanneer er veel geklommen en gedaald moet worden. Kijk daarom vooral naar de duur of intensiteit.

Zelf een route maken aan de hand van bestaande paden is mogelijk. We raden aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van delen van andere routes. Zo weet u zeker dat u niet ineens bij een kloof aankomt waar u niet verder kunt en de volledige route moet verleggen.

Bent u van plan om veel zware routes te lopen, kies dan vooral een vakantiewoning op een vakantiepark in de Ardennen nabij wandelroutes. Zo kunt u ook echt ontspannen op een rustdag!

Een wandeling in de Ardennen is geschikt voor iedereen

Een wandeling in de Ardennen kunt u zo bont maken als u zelf wilt. Het is een kwestie van goed voorbereiden en kijken welk gebied de beste mogelijkheden biedt. Heeft u meer informatie nodig of wilt u dat een expert eens samen met u kijkt naar de beste wandelgebieden in de Ardennen? Mail dan naar info@ardennenplezier.nl zodat u alvast de wandelschoenen klaar kunt zetten en de auto in kunt pakken voor een heerlijke vakantie!

Ga naar zoekresultaten
0 filters
Advies nodig?
Bel of mail gerust dagelijks van 10:00 - 22:00
0570 615 994 (NL) 0031 570 615 994 (BE)
Wij berekenen geen reserveringskosten