Bel of mail gerust: ma. t/m zo. van 10:00 tot 22:00
Wij berekenen geen reserveringskosten

Wat is er leuker dan op korte afstand van huis te kunnen skiën of langlaufen, of gewoon te genieten van een prachtig besneeuwd landschap? Dat kan in de Belgische Ardennen en de Duitse Eifel.

Signal de Botrange
Zo ligt er op het hoogste punt van de Ardennen, Signal de Botrange, vaak als eerste sneeuw!


Signal de Botrange ligt op 694 meter hoog, midden in het natuurreservaat de Hoge Venen. Dit is de ideale plek om te langlaufen. Maar het is ook een prachtige plek om te wandelen of de kinderen mee te nemen om ouderwets sleetje te rijden. Er is een groot gebied met bewegwijzerde skipistes en wegen Er zijn diverse routes te maken van onder meer 4, 6, 10, 15 en 25 km. De pistes zijn onderling elkaar verbonden dus je kunt veel langere etappes maken.
Signal de Botrange is goed te bereiken met de auto. Op de top is een grote parkeerplaats. Ook is het mogelijk een langlauf uitrusting te huren. (een paar schoenen, een paar stokken, een paar langlaufski’s en een kaart met de langlauf pistes) In de brasserie is het genieten van regionale streekgerechten.

Baraque de Fraiture

Het bekendste skigebied van de Ardennen is Baraque de Fraiture. (652 hoogte) Op slechts 260 km van Utrecht en 185 km van Antwerpen kan je gebruik maken van de goed onderhouden pistes.
Er zijn 3 ski-pistes ’s nachts verlicht (totale lengte 2 km), 4 sporen van cross country skiën en een rodelbaan. Sprookjesachtige omgeving!

Val de wanneVal de Wanne is een ander wintersportgebied in de Ardennen, op 257 km van Utrecht en 182 km van Antwerpen. Hier kunt u vooral goed langlaufen. De skipiste is met een lengte van ongeveer 1 km net te kort om lekker te kunnen skiën. Rechts van de skipiste is er ruimte om met de slee naar beneden te glijden en samen te genieten van de sneeuw. Vanaf Val de Wanne vertrekken 2 langlaufloipes. Een beginnersroute van 3 km en een route van 8 km. En na de inspanning kunt u gezellig wat drinken in het restaurant met prachtig uitzicht over de besneeuwde heuvels!


Andere populaire gebieden in de Ardennen zijn Mont des Brumes, Thier des Rexhons-Spa en Ovifat. Dit laatste gebied heeft 3 pistes die bij elkaar een lengte hebben van 2 kilometer. Dus ideaal om even wat te glijden als u in de buurt bent!

Hou bij of er sneeuw ligt in de Ardennen via deze website.

Zoek een bijpassende vakantiewoning in de Ardennen!

Vraag ons vrijblijvend om informatie!

De Duitse Eifel is niet ver weg (Afstand vanaf Utrecht: ongeveer 300 km, afstand vanaf Antwerpen: ongeveer 175 km) en je hebt hier meerdere skigebieden hoewel die allemaal vrij klein zijn. Het winterse landschap van de Eifel is vooral geschikt voor ander wintervermaak zoals sleetje rijden, rodelen en langlaufen. De beste periode is januari en februari.
De Schwarzer Mann is met zijn 697,3 m de hoogste heuvel in de Schneifel in Rijnland-Palts (Duitsland) en de derde hoogste van het Eifelgebergte.

Wintersportgebied de “Schwarzer Mann”


Deze heuvel bevindt zich in het westen van de Eifel, dicht tegen de Belgische grens in het Natuurpark Hoge Venen-Eifel tussen Prüm en Bleialf. Boven op de Schwarzer Mann zit ook het bekende wintersportgebied de “Schwarzer Mann” met ski-pistes, langlauf loipes, slee-banen en andere faciliteiten. Er zijn 2 skipisten 700 m en 800 m (lang), 2 sleepliften, 1 rodelbaan, 1 Roeiboot voor kleine kinderen 100 m lang, Getekende en verzorgde langlaufloipes (ongeveer 10 km)
Signed & wandelroute (ongeveer 5 km)

Prüm  “Wolfsschlucht”
Het skigebied “Wolfsschlucht” bei Prüm ligt 570 m boven zeeniveau en heeft 1 skipiste (600 m), 1 Skilift, 2 sneeuwkanonnen van Ski-Klub Prüm en wederom lange Langlaufroutes.

Hellenthal / Weißer Stein
Het skigebied “Weißer Stein” bei Hellenthal-Udenbreth ligt 690 m boven zeeniveau en heeft 1 skipiste (550 m), 1 Skilift, een rodelbaan en lange Langlauf-routes (12 km)

Monschau
Liften, Langlauf-routes (ca. 60 KM), skischool (alleen in het weekend: Tel. +49 (0)2472-5346) , sleeheuvel met kinderlift.

Wintersport am Mäseberg Daun
De Ski-Club Daun werd in 1970 opgericht. Het skigebied ligt ongeveer 2 km buiten Daun, in het midden van de Vulkaaneifel. Het skigebied wordt omringd door de 3 Dauner meren. De piste is voorzien van een ski-lift, die een capaciteit van 1000 personen / uur heeft, en leidt tot de Mäuseberg.

Langlaufen bij de Nürburgring in Jammelshofen bij de Hohen Acht
Wanneer er sneeuw valt in de Eifel, krijgen de sneeuwliefhebbers in de buurt van de Nüburgring waar voor hun geld. Een langlauf-parcours op een deel van de Nordschleife en in de Graf-Ulrich hal in Nürburg (3,5 – 5,5 km lang). De ski-ervaring in de Eifel!

Kijk hier of er sneeuw ligt in de Duitse Eifel:

Zoek een bijpassende vakantiewoning in de Duitse Eifel!

Vraag ons vrijblijvend om informatie!

Ga naar zoekresultaten
0 filters
Advies nodig?
Bel of mail gerust dagelijks van 10:00 - 22:00
0570 615 994 (NL) 0031 570 615 994 (BE)
Wij berekenen geen reserveringskosten